Vi har gleden av å invitere deg til digital lymfomuke i september!

Hvert år rammes 1200 mennesker i Norge av lymfekreft. For veldig mange er effektene etter behandling svært krevende. Mange lever med nedsatt immunforsvar, forhøyet risiko for infeksjoner, diffuse plager og redsel for å måtte høre kreftbeskjeden igjen.

På grunn av koronaviruset har vi måttet tilpasse årets markering. Det blir derfor en uke med ulike digitale aktiviteter. Programmet finner du nedenfor.

15/9 – Verdens lymfomdag 

Trude Teige med gjester i studio

Livesending fra kl. 18.00-20.00

Enten du er pasient, tidligere pasient, pårørende eller fagperson: med de fremste ekspertene på feltet gir vi deg siste nytt innenfor diagnostisering, behandling og rehabilitering. Det blir foredrag ved Unn-Merete Fagerli, Arne Kolstad og Alexander Fosså. Trude Teige sitter i studio, og det blir muligheter for å stille spørsmål.

Lenke til livesendingen sendes til alle påmeldte.

Foto: Tine Poppe

Unn-Merete Fagerli

Overlege for lymfom, Kreftklinikken

Arne Kolstad

Overlege og onkolog, Oslo universitetssykehus

Alexander Fosså

Overlege og onkolog, Radiumhospitalet, Oslo Universitetssykehus

Kveldens program:

  • Nye metoder for behandling av lymfekreft v/ onkolog Arne Kolstad
  • Fatigue og lymfekreft v/ onkolog Alexander Fosså, OUS
  • Rehabilitering etter lymfombehandling v/ onkolog Unn-Merete Fagerli, St. Olav

Gjester i studio:

  • Marianne Brodtkorb

Opplysningskampanje om fatigue

Vi begynner Lymfomuka 2020 med denne opplysningskampanjen om lymfekreft og fatigue. Se filmsnuttene under med historiene til Hege Bruce, Alexander og Diana Wijnans og Janne Lindskog.

Nye nettsider

Lansering av nye nettsider www.lymfekreft.no

Lanseringen er utsatt til 1. oktober.

Foto: Nicki Twang

17/9 –Yogatime med

Digital yogatime kl. 17.00

Yoga er og blir en viktig treningsform. Bli med på 45 minutter med rolig yoga, tilpasset alle nivåer. Timen går live, og lenke sendes ut til alle påmeldte.

Mindful terapeutisk yoga for stressavlastning er en skånsom form for bevegelse som bruker yogastillinger som praktiseres på en sakte måte, sammen med mindfulness og medfølelsesteknikker for å hjelpe til med å roe nervesystemet, slappe av kroppen og roe sinnet. Vi lærer å møte kroppen vår og vanskelige følelser med en godhet av godhet, og finner derfor mer helbredende ved å gi slipp på spenninger eller belastninger i både kropp og sinn.

18/9 – Med Marco Elsafadi

Mestringsforedrag

Foredraget lanseres kl. 18.00, og sendes til alle påmeldte.

Lymfomuka gjennomføres med økonomisk støtte fra:

Unn-Merete Fagerli

Overlege, Kreftklinikken, St. Olavs hospital

Unn-Merete Fagerli er Phd og overlege for lymfom ved Kreftklinikken ved St. Olavs Hospital. Unn-Merete sitter også i Lymfekreftforeningens fagråd. Hun har deltatt i en rekke forskningsprosjekt, og har publisert flere artikler om blant annet fatigue. Unn-Merete sitter også i Lymfekreftforeningens fagråd.

Arne Kolstad

Overlege og onkolog, Sykehuset Innlandet

Overlege dr.med. Arne Kolstad er spesialist i onkologi og er overlege på Avdeling for kreftbehandling ved Radiumhospitalet, Oslo universitetssykehus. Kolstad er i tillegg leder for satsingsområdet for immunterapi mot kreft ved Oslo universitetssykehus og partner i K.G. Jebsen-senter for immunterapi mot kreft ved Universitetet i Oslo. Han har fokus på at behandling som gjennomføres i Norge er på høyde og i råd med internasjonale anbefalingerHan sitter i Lymfekreftforeningens fagråd. 

Alexander Fosså

Overlege og onkolog, Radiumhospitalet, Oslo Universitetssykehus
Alexander Fosså er overlege og kreftlege ved Lymfomseksjonen på Radiumshospitalet. Han er en av landets ledende eksperter på lymfekreft. Han jobbet i noen år som kreftlege og hematolog i Tyskland før han i 1997 flyttet hjem igjen til Norge og radiumhospitalet. Han har doktorgrad innen immunforsvarets rolle i å gjenkjenne og mulig bekjempe at kreftsvultser utvikler seg. Han tok i 2006 initiativ til opprettelsen av Lymfekreftforeningen og sitter i foreningens fagråd.  

Marco Elsafadi

Motivator

Marco Elsafadi (f.1976) er palestinsk flyktning og kom til Norge med familien i 1987. Han er basketballspiller på toppnivå og har representert det norske landslaget i 12 år. Marco er opptatt av kraften som oppstår i relasjonen mellom mennesker – på godt og vondt.